SDP:N NEUVOA-ANTAVA JÄSENÄÄNESTYS PUOLUEEN PUHEENJOHTAJASTA

DP järjestää ensimmäistä kertaa neuvoa-antavan jäsenäänestyksen puolueen puheenjohtajasta. SDP:n puoluevaltuuston keväällä 2022 hyväksymän vaalijärjestyksen mukaan järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys puolueen puheenjohtajasta, kun kisassa on enemmän kuin yksi ehdokas, jolla on takanaan vähintään 10 puolueosaston tai 250 äänioikeutetun jäsenen valitsijayhdistyksen tuki.

Ehdolle puheenjohtajaksi ovat ilmoittautuneet kansanedustaja Krista Kiuru ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Äänestys järjestetään sähköisesti 22.6.–16.7. ja postivaali sähköisen äänestyksen päätyttyä. Postivaali päättyy 25.8. kello 16, jolloin äänestyskuoren on oltava toimitettuna SDP:n puoluetoimistolle.

Kannustamme kaikkia jäseniämme hyödyntämään sähköistä äänestystä postiäänestyksen sijaan. Jokaisesta sähköisen järjestelmän kautta jätetystä äänestä puolue lahjoittaa 50 senttiä Ukrainan hyväksi Suomen Punaisen Ristin kautta.

Äänestysluettelo äänestysoikeutetuista jäsenistä laaditaan jäsenäänestystä edeltävän viimeisen jäsenmaksutilityksen perusteella (31.12.2022) sekä sääntöjen 19 § mukaisesti kevään jäsenmaksusta. Jäsenäänestyksessä on siis äänioikeutettu jäsen, joka on maksanut hänelle kuuluvan jäsenmaksun viime syksyltä 31.12.2022 mennessä tai kevään maksun yhteydessä liittymiskuukaudelta ja sitä seuranneilta äänestystä edeltäneiltä vähintään kolmelta kuukaudelta tai on vapautettu jäsenmaksusta taikka on vapaajäsen.  Mikäli olet maksanut syksyn jäsenmaksun 31.12.2022 jälkeen tai et ole maksanut kevään jäsenmaksua, sinulla ei ole äänioikeutta. Mikäli sinulla ei ole äänioikeutta ja täytät yllä mainitut ehdot ole yhteydessä jasenpalvelu@sdp.fi tai puolueen keskukseen (09) 478988 (ma–pe klo 9–11 ja 11.30–15) Keskus on kiinni 10.7.–30.7.

Äänestä neuvoa-antavassa puheenjohtajavaalissa OmaSDP-sovelluksessa

OmaSDP-sovellus on SDP:n jäsenille suunnattu web-sovellus, joka löytyy osoitteesta mobiili.sdp.fi. OmaSDP-sovelluksessa voit muun muassa äänestää puolueen jäsenäänestyksissä, tarkistaa jäsennumerosi, löytää jäsenlaskusi helposti sekä pelata vaalien aikaan vaalipeliä.

Kirjaudut sovellukseen jäsenrekisteritunnuksillasi tai pankkitunnuksilla. Mikäli et omista jäsenrekisterin käyttöoikeuksia on kaikkien jäsenten käyttäjätunnus oma jäsennumero. Oman salasanan voit itse luoda oman sovelluksen kirjautumissivulta. Onnistuneen kirjautumisen jälkeen puhelimesi selain ehdottaa sovelluksen asentamista. Voit käyttää sovellusta myös suoraan puhelimesi selaimesta tai tietokoneelta. Lataa ohje OmaSDP:n lataamiseen (pdf)

Näin äänestät OmaSDP:ssä

  1. Kirjaudu mobiilisovellukseen osoitteessa mobiili.sdp.fi joko pankkitunnuksillasi tai jäsennumerollasi ja salasanalla. Voit itse luoda oman salasanasi.
  2. Siirry äänestyssovellukseen. Mikäli sinulla on äänioikeus voimassa näet äänestyksen avoinna sovelluksessa, klikkaa äänestyskuvaketta ja pääset kirjautumaan äänestyssovellukseen.
  3. Kirjaudu äänestyssovellukseen pankkitunnuksillasi tai jäsennumerollasi ja salasanalla. Äänestyssovellukseen käy sama salasana kuin mobiilisovellukseen ja jäsenrekisteriin.
  4. Kun olet kirjautunut äänestyssovellukseen näet avoinna olevan äänestyksen nimellä ”Neuvoa-antava jäsenäänestys puolueen puheenjohtajasta”, jos sinulla on voimassa oleva äänioikeus. Klikkaa tekstistä ”Siirry äänestämään”.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto täppäämällä ehdokkaan rivin lopussa olevan ympyrän sisältä ja klikkaa ”Siirry eteenpäin”. Seuraavalla sivulla voit vielä tarkistaa valintasi ennen äänestyksen lopullista vahvistamista. Varsinaisessa äänestyksessä Krista Kiuru on numero 2 ja Antti Lindtman numero 3.
  6. Tarkista, että olet valinnut oikean vaihtoehdon ja klikkaa ”Vahvista äänesi”, jonka jälkeen saat ilmoituksen ”Äänesi on tallennettu”. Tämän jälkeen sinulla ei ole enää mahdollista vaihtaa ääntäsi.